Termeni și condiții

 1. Definitii

SPECIALPLUS SRL  – Societatea Comerciala SPECIALPLUS SRL, organizata in baza legii romane.

SITE  – Domeniul www.special-plus.ro și subdomeniile acestuia, incluzand dar nelimitandu-se la site-ul public disponibil.

CONTINUT  este urmatoarea definitie:

 • toate informațiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre SPECIALPLUS SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al SPECIALPLUS SRL UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de a contacta, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de produse, servicii si/sau tarifele practice de SPECIALPLUS SRL intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de produse, servicii si/sau tarifele practice de catre un tert cu care SPECIALPLUS SRL are incheiate contract de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la SPECIALPLUS SRL, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU  – serviciul de comert electronic condus pe portiunile publice disponibile pe SITE, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii, care includ si alte mijloace de comunicare la distanta.

UTILIZATOR  – Persoana fizica sau juridica care are acces la CONTINUT si SERVICIU

MEMBRU  – Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre SPECIALPLUS SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT  – formatul ansamblului dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite unui singur MEMBRU accesul la zona restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la PRODUS/SERVICIU.

CLIENT  – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

DOCUMENT  – prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT/COMANDA de la distanta – conform definitiei cuprinse in OG 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul/comanda de furnizare de produse sau servicii incheiate intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract/cpmanda, una sau mai multe tehnici de comunicare de la distanta;

NEWSLETTER  / ALERTA  – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de SPECIALPLUS SRL intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea SPECIALPLUS SRL cu referire la informatiile continuate de aceasta.

TRANZACTIE  – incasare sau rambursare a unei sume rezultate din vanzarea unui produs / serviciu de catre SPECIALPLUS SRL catre Client, prin utilizarea procesatorului de carduri agreat de catre SPECIALPLUS SRL, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare al Site-ului/Continutului/Serviciului de catre membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre SPECIALPLUS SRL si acesta.

2.2. Folosirea inclusiv, dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Utilizatorului, Membrii sau Clientului la prezentarea termenilor si conditiile in afara cazului in care continutul respectiv nu are conditii de formula distincta.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil www.special-plus.ro.

2.4. Prin folosirea Site-ului/Conținutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitățile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, SPECIALPLUS SRL sau oricarui tert cu care SPECIALPLUS SRL are contracte incheiate, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

 • 2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de SPECIALPLUS SRL prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea SPECIALPLUS SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea SPECIALPLUS SRL.
 • 2.5.2.SPECIALPLUS SRL va sterge toate datele care fac referire la aceasta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta, sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.
 • 2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Clientul/Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contactati SPECIALPLUS SRL, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la SPECIALPLUS SRL destinate acestui scop.

2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract/comenzi, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor/comenzilor neonorate fata de SPECIALPLUS SRL.

2.9. Acest site este adresat tuturor persoanelor  care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre SPECIALPLUS SRL, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. 

 1. Continuare

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SPECIALPLUS SRL, acestora fiindu-le rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licenta de utilizare si/sau publica).

3.2. Utilizatorului, Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continua in orice alt context decat cel original intentionat de SPECIALPLUS SRL, includerea oricarui continuat in afara site-ului SPECIALPLUS SRL, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al SPECIALPLUS SRL asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, acordul expres al SPECIALPLUS SRL.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SPECIALPLUS SRL si acesta, si fara nicio garantie, implicit sau expres formulata din partea SPECIALPLUS SRL cu referire acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Documentului.

3.5. In cazul in care SPECIALPLUS SRL confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma scrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrii pot obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia, conform conditiilor definite. In cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea SPECIALPLUS SRL pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sa fie prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Niciun continuat transmis catre Utilizator, Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SPECIALPLUS SRL si/sau al angajatului SPECIALPLUS SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 1. Legatura

4.1. SPECIALPLUS SRL publica pe site date complete si corecte de identificare si contacte catre Utilizator, Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul, Membrul sau Clientul permite SPECIALPLUS SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil include si mijloace electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu a reprezentantului niciunui angajament din partea SPECIALPLUS SRL de a contacta Utilizatorul, Membrul sau Client.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informațiilor prezentate în cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de email-uri sau notificări adresate catre  SPECIALPLUS SRL se realizează în mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil pentru clienți și SPECIALPLUS SRL, considerând-se astfel, ce aceasta consimte primirea notificărilor din partea SPECIALPLUS SRL în modalitatea electronică și/sau telefonică, inclusiv și comunica prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. SPECIALPLUS SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitalor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

 1. Newslettere si alerte

5.1. In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, acceptand Documentul (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primarea newslettere si/sau alerte din partea SPECIALPLUS SRL.

5.2. Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre SPECIALPLUS SRL in limitele  Politicii de confidentialitate .

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre membru sau Client se poate face in orice moment:

 • 5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.
 • 5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslette si/sau alerte si folosesc pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.
 • 5.3.3. Prin contactarea SPECIALPLUS SRL, conform cu informatiile de a contacta, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor, nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. SPECIALPLUS SRL isi dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara niciun fel de angajament ulterior din partea SPECIALPLUS SRL, sau a vreunei notificări prealabile a acestuia.

5.6. SPECIALPLUS SRL nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului, niciun alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al SPECIALPLUS SRL, la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

 1. Politica de confidentialitate

6.1. SPECIALPLUS SRL colecteaza date cu caracter personal, pe paginile Siteu-rilor sale, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului, Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anulării sau a oricărei naturi referitoare la o comandă sau un contract;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca SPECIALPLUS SRL sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Dreptul de acces la date

6.2. Oricare Membru sau Client, are dreptul de a obține de la SPECIALPLUS SRL, la cerere și în mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care îl privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.

Dreptul de intervenție asupra datelor

6.3. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la SPECIALPLUS SRL, printr-o cerere scrisa, semnata si data, in mod gratuit:

 1. a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 2. b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conform legii;
 3. c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite date a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Dreptul de opozitie

6.4. Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune în orice moment, din motive intemeiate și legitime legate de situația sa paticulară, ca date care să facă obiectul unei prelucrari, cu excepții cazurilor în care există dispoziții legale contrare. In caz de opozitie justificata SPECIALPLUS SRL nu va mai prelucra datele in cauza. De asemenea, oricare membru sau Client are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care se îngrijesc sau vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele SPECIALPLUS SRL.

6.5. Oricare dintre drepturile mai sus menționate, recunoscute Membrului sau Clientului prin lege, pot fi exercitate prin solicitarea acestor informații de mai sus, printr-o cerere adresată SPECIALPLUS SRL, întocmită sub formă de scrisoare, datată și semnată.  În cerere, solicitantul poate indica dacă dorește să fie comunicat la o anumită adresă, care poate fi și prin e-mail, sau printr-un serviciu de corespondență pentru a se asigura că livrarea se va face doar personal.

6.6. SPECIALPLUS SRL va comunica informațiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualelor opțiuni ale solicitantului exprimate conform art. 6.5.

6.7. SPECIALPLUS SRL poate colecta din neatenție alte date (adresa IP, ora vizitei, locul accesului, numele și versiunea browserului de internet, sistemul de operare, inclusiv alți parametri) furnizate de browserul de internet prin care se face accesul la site. și poate fi folosit de SPECIALPLUS SRL pentru a îmbunătăți serviciile oferite Clienților sau Utilizatorilor săi, sau cu opțiunea statistică; exceptie face cazul in care se încalcă prevederile documentului, in cazul in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau cauzeaza daune de orice fel din partea SPECIALPLUS SRL.

6.8. Clientul are dreptul de a se opune colectării datelor sale cu caracter personal și de a solicita ștergerea acestora, revocându-și astfel consimțământul cu privire la document, și renunțând astfel la orice drepturi implicite specificate în acesta și fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără orice parte să poate pretinde celeilalte daune-interese, dar numai în conformitate cu art. 2.8.

6.9. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.2 – 6.4, Clientul sau Membrul se va adresa SPECIALPLUS SRL, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la data respectivă.

6.10. Utilizând formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat inițial pentru a reflecta orice modificare intervenită, dacă este cazul.

6.11. Politica de confidențialitate a SPECIALPLUS SRL se referă doar la datele furnizate în mod voluntar de către Utilizator, Client sau Membru exclusiv pe site. SPECIALPLUS SRL nu este responsabil pentru politica de confidențialitate practică a oricărui alt terț la care se poate ajunge prin link-uri, indiferent de natura acestora, în afara site-ului.

6.12. SPECIALPLUS SRL se obligă ca datele colectate de Client/Membru să fie utilizate numai în conformitate cu opțiunile declarate și să nu facă publice, să vândă, să închirieze, să licențieze, să transfere, etc. baza de date care conține informații despre datele personale sau speciale ale Membru/Client al oricărei terțe părți care nu este implicată în îndeplinirea operațiunilor declarate.

6.13. Excepții de la prevederile art. 6.14 va face situația în care transferul/accesul/vizionarea/ etc este solicitat de către organele competente în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare la data producerii evenimentului.

6.14. Procesatorul de carduri bancare agreat de SPECIALPLUS SRL are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau un contract onorat, in vederea investigarii oricarei Tranzactii, in cazul in care aceasta există.

6.15. SPECIALPLUS SRL garanteaza ca datele personale ale Utilizatorului, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite doar pana la rezolvarea problemelor comunicate de acesta, dupa care vor deveni date exclusiv statistice.

6.16. SPECIALPLUS SRL nu este responsabil pentru defectele care pot pune în pericol securitatea serverului pe care este găzduită baza de date care conține aceste date.

 1. Politica de vânzări online7.1. Accesul la muncă7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricărui Utilizator sau Membru care poate avea sau nu un Cont.7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul, Clientul sau Membrul va trebui să accepte prevederile Documentului.7.1.3. SPECIALPLUS SRL își rezervă dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu și de a-l șterge.7.1.4. Fiecare membru poate avea un singur cont. Este interzisă partajarea unui Cont între mai mulți Membri/Clienți.7.1.5. În cazul în care un astfel de acces este operat, SPECIALPLUS SRL își rezervă dreptul de a anula sau suspenda accesul Clientului la Conținut sau Serviciu.7.2. Produse și servicii7.2.1. SPECIALPLUS SRL poate publica pe site informații despre produse, servicii și/sau promoții practice de către acesta intr-o anumită perioadă si in limita stocului disponibil.7.2.2. Produsele și/sau serviciile achiziționate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.7.2.3. SPECIALPLUS SRL poate limita posibilitatea de a achiziționa produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, la unul sau mai mulți clienți.7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor oferite pe site sunt exprimate in lei si includ TVA.7.2.5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in lei.

7.3. Comanda online

7.3.1. Prin finalizarea comenzii, Clientul este de acord că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării comenzii, denumite în prezentul document „comanda emisă”.

7.3.2. Prin finalizarea comenzii, Clientul este de acord ca SPECIALPLUS SRL sa il poata contacta, prin orice mijloc disponibil/ agreat de SPECIALPLUS SRL, în orice situație în care este necesară contactarea Clientului.

7.3.3. SPECIALPLUS SRL poate denunța unilateral comanda efectuată de Client, în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreuna din părți să poată pretinde celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

7.3.3.1. datele furnizate de Client pe site sunt incomplete sau incorecte
7.3.3.2. activitatea Clientului pe site poate și/sau provoca daune de orice fel din partea SPECIALPLUS SRL și/sau a partenerilor săi
7.3.3.3 efectuarea a mai mult de două livrări eșuate consecutive
7.3.3.4. din alte motive obiective.

7.3.4. Clientul poate anula o comandă, atunci când este contactat conform art. 7.3.2.

7.3.5. Dacă Clientul și-a modificat Comanda conform art. 7.3.5, iar valoarea noii sale comenzi este mai mică decât valoarea produselor/serviciilor comandate inițial, SPECIALPLUS SRL va returna în contul Clientului suma reprezentând diferența dintre valoarea comenzii inițiale și cea a noii comenzi, în termen de maximum 48 de ore de la data la care SPECIALPLUS SRL a luat cunoştinţă de acest fapt. Această prevedere se aplică numai comenzilor plătite cu cardul.

7.3.6. În cazul în care un client își modifică datele personale, toate formularele disponibile pe site, comenzile în derulare existente la acel moment, își pastrează datele definite/acceptate de către Client înainte de momentul modificarii, noile date modificându-se corespunzător ținând cont de livrările ulterioare.

7.4. Contract și finalizare

7.4.1. SPECIALPLUS SRL va include în coletul trimis Clientului, în funcție de specificul fiecărui produs, toate documentele necesare pentru a certifica achiziția produselor/serviciilor către Client.

7.4.2. SPECIALPLUS SRL va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare în care se află comanda acestuia.

7.4.3. Contractul la care se adaugă documentele care atestă livrarea către Client a produselor contractate de acesta, de catre SPECIALPLUS SRL, devine Contract onorat.

7.4.4 Condiția de acceptare a returului este ca produsele să fie în aceeași stare în care au fost livrate (nedeteriorate, să nu prezinte urme de uzură, să aibă toate etichetele intacte). Datorită caracterului delicat al produselor comercializate, nu ne rezervăm dreptul de a refuza orice produs returnat care nu poate fi revândut ca nou, deoarece poate pune în pericol sănătatea cumpărătorilor.

7.5. Politica de transport

7.5.1. Livrarea către Client a produselor/serviciilor achiziționate se face prin intermediul firmelor de curierat rapid

7.5.2. Livrările se vor face, în medie, în 1-2 zile de la data plasării comenzii. În cazul în care produsul va fi livrat de partenerul care efectuează servicii de curierat cu depășirea termenului mai sus menționat, SPECIALPLUS SRL va informa Clientul prin e-mail în cel mai scurt timp posibil, cu aplicarea prevederilor art. 7.6.3, caz în care, Clientul poate anula comanda. În cazul în care plata a fost efectuată înainte de data livrării produsului(lor) comandat(e), sumele plătite vor fi restituite integral conform legii, în termen de 14 zile.

7.5.3 Întrucât SPECIALPLUS SRL efectuează livrarea prin terți, detaliile de livrare a produselor incluse și, dar fără a se limita la timpul necesar livrării, nu constituie obligații sau obligații contractuale din partea SPECIALPLUS SRL, fără ca vreo parte să poată cere celelalte daune-interese, în cazul în care orice parte poate fi sau este prejudiciată în vreun fel ca urmare a încălcării acestora.

7.6. Calitate și garanții

7.6.1. Fiecare produs comercializat de SPECIALPLUS SRL beneficiază de o perioadă de garanție de 15 zile de la data trimiterii comenzii. Niciun Membru/Client nu poate solicita o garanție extinsă, în alți termeni și condiții, pe un termen mai lung decât cel prevăzut în prezentul articol.

În conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003, fiecare membru sau Client poate solicita în caz de neconformitate, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea produsului și contravalorii acestuia, pentru motivele indicate la art. 7.7.1 de mai jos. Înlocuirea produsului este posibilă în limita stocului disponibil.

Orice reparație sau înlocuire a produselor se va face în termen de 15 zile din momentul în care consumatorul anunță SPECIALPLUS SRL de neconformitatea produsului. Pentru a evita orice ambiguitate, Clientul va documenta prin imagini foto sau video dovada nerespectarii.

7.6.2.În cazul în care SPECIALPLUS SRL nu poate executa contractul deoarece produsul nu este disponibil, acesta va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care SPECIALPLUS SRL ia cunostință de acest caz. În cazul în care produsul a fost deja achitat de către Client, sumele plătite cu titlu de plata vor fi rambursate de catre SPECIALPLUS SRL in cel mult 1- 2 zile, cu exceptia cazului în care părțile convin altfel.

7.6.3. În cazul depășirii termenului de livrare indicat la art. 7.6.2, SPECIALPLUS SRL va informa Clientul prin E-mail și va fi de acord cu această prelungire a termenului de livrare cu perioada care nu va depăși termenul de livrare prevăzut inițial. În cazul în care, în noua perioadă convenită de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanță și anularea comenzii. Clientul are la dispoziție un termen de 3 zile lucrătoare de la data emiterii notificării de informații pentru a-și exprima opțiunea cu privire la produsul comandat. pentru prelungirea termenului de livrare. În toate cazurile în care Clientul își exprimă opțiunea la risc pentru rezilierea contractului și anularea comenzii, în cazul în care produsul a fost deja achitat de către acesta, SPECIALPLUS SRL va returna sumele achitate conform art. 7.6.2.

7.6.4. Sumele plătite vor fi rambursate în termen de 1-2 zile, în măsura în care SPECIALPLUS SRL deține toate informațiile necesare în acest sens, respectiv comunicarea de către client a contului IBAN în care vor fi virate sumele.

7.7. Politica de returnare a produselor

7.7.1. Clientul SPECIALPLUS SRL poate returna produsele achiziționate prin Contract, în următoarele situații:

7.7.1.1. Pachetele prezintă daune grave;
7.7.1.2. Produsele au fost livrate/facturate incorect;
7.7.1.3. Produsele au un defect de fabricație;
7.7.1.4 Produsele au cantități diferite față de cele comandate de Client;

Produsul trebuie returnat în conformitate cu art. 7.6.2, să fie în aceeași stare în care a fost primit: să fie nefolosit, să aibă eticheta, ambalajul în care a fost expediat să nu fie deteriorat.

Vă recomandăm să încercați produsele fără a îndepărta eticheta detașabilă. De asemenea, trebuie să știți că returnarea produsului fără eticheta de compoziție nu poate fi acceptată. Produsele marcate în formularul de retur trebuie livrate integral curierului, asa cum au fost verificate pe site la cererea de retur. Dacă în coletul de retur sunt produse diferite de cele din formularul completat, după ce coletul a fost verificat de către curier, ridicarea va fi refuzată.

8. Rezilierea unilaterală a contractului de către client

„Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii comenzii.” De asemenea, în conformitate cu art. 9, alin. 1 din OUG 34/2014, Clientul are dreptul de a rezilia unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile calendaristice de la data comandării produselor, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. În acest caz, costurile directe de returnare a produselor vor reveni, conform legii, Clientului. Pentru a evita orice ambiguitate, potrivit art. 16 din OUG 34/2014,

8.1 Clientul se obligă să notifice în scris SPECIALPLUS SRL, intenția sa de a returna produsele achiziționate, prin orice mijloc de comunicare scrisă (e-mail etc.) în termen de maximum 14 zile calendaristice de la data primirii comenzii. În Formularul de returnare, Clientul va indica numarul comenzii, datele comenzii, numele și adresa, precum și contul IBAN în care dorește să se ramburseze sumele reprezentând valoarea comenzii și costurile de livrare.

8.1.2 Clientul care a notificat SPECIALPLUS SRL conform art. 8.1, are responsabilitatea de a se asigura că produsele la care s-a referit vor fi returnate în maxim 14 zile calendaristice, în caz contrar SPECIALPLUS SRL va refuza returnarea. Din motive de claritate, Clientul va suporta costurile directe aferente returnării produselor, în cazul rezilierii unilaterale a contractului și vor fi sub aspectul diminuării valorilor produselor din manipularea acestora.

8.2 SPECIALPLUS SRL poate refuza produsele returnate de Clienții săi, dacă returul se încadrează în unul dintre cazurile prevăzute mai jos, fără ca acesta din urmă să pretindă daune-interese sau despăgubiri:

8.2.1 În cazul înlocuirii produsului achiziționat cu un alt produs cu alte specificații sau de alt tip, cu excepția situației prevăzute la art. 7.7.1.4.
8.2.2 În cazul în care cererea de retur pentru oricare dintre situațiile prevăzute la art. 7.7.1 are data expedierii notificării intenției de returnare care depășește termenul de 14 zile calendaristice prevăzut conform art. 8.1.
8.2.3. În cazul în care cererea de retur se referă la produse realizate conform specificațiilor prezentate de consumator sau produse clar personalizate și cele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau de igienă și care au fost desigilate de către consumator.

8.3 Pentru clarificare, în cazul în care Clientul notifică intenția de a rezilia unilateral contractul sau de a returna produsele conform art. 7.7.1, situație care atrage obligatia de la SPECIALPLUS SRL de a rambursa sumele achitate de Client in termen de 1-2 zile, acest termen va incepe sa decurga de la data primirii produsului catre SPECIALPLUS SRL si nu de la data la care Clientul a transmis către SPECIALPLUS SRL.

8.3.1 În cazul rambursării contravalorii produsului, aceasta se va face în termen de 1-2 zile de la confirmarea returului.

8.3.2 În cazul în care Clientul care a returnat un produs în conformitate cu prevederile art. 7.7.1.3, iar SPECIALPLUS SRL nu are un produs adecvat pentru înlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului.

8.3.3 Valoarea serviciilor suplimentare inclusiv, dar fără a se limita la transportul produselor, plătite de client, nu este rambursabilă.

8.3.4 În toate cazurile, costurile de retur/re-expediere vor fi suportate de client cu excepția situațiilor prezentate la punctele 7.6.1 și 7.7.1, caz în care SPECIALPLUS SRL va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul livrarii unui/produs(elor) necomandat(e), costurile de retur sunt suportate de SPECIALPLUS SRL.

9. Fraudă

9.1. SPECIALPLUS SRL nu solicită Clientilor sau Utilizatorilor săi prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefon/SMS/etc) informații referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

9.2. Clientul/Membru își asumă întreaga responsabilitate pentru dezvăluirea datelor confidențiale ale unei terțe părți.

9.3. SPECIALPLUS SRL își declină orice responsabilitate, în situația în care un Membru/Client ar fi/este prejudiciat sub orice formă de un terț care ar pretinde că este/reprezintă interesele SPECIALPLUS SRL.

9.4. Clientul sau Membrul va informa SPECIALPLUS SRL despre astfel de încercări, detalii de contact.

9.5. SPECIALPLUS SRL nu promovează SPAM-ul. Orice Membru/Client care și-a furnizat în mod explicit adresa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului clientului pentru aceste adrese de e-mail.

9.6. Comunicările efectuate de SPECIALPLUS SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanță (adică e-mail) conțin datele de identificare complete și conforme ale expeditorului sau legăturile către acestea, la data transmiterii conținutului.

9.7. Următoarele scopuri pot sau nu fi considerate încercări de fraudare a Site-ului/Conținutului și/sau SPECIALPLUS SRL. SPECIALPLUS SRL își rezervă dreptul de a începe acțiunea penală împotriva persoanei sau persoanelor care au încercat sau au ajuns la această opțiune:

9.7.1. pentru a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin utilizarea unui cont sau prin orice altă metodă.
9.7.2. sa modifice sau sa modifice continutul Site-ului sau orice corespondenta trimisa in orice mod de catre SPECIALPLUS SRL catre Membru/Client
9.7.3. pentru a afecta performanța serverului (servelor) care rulează site-ul
9.7.4. să acceseze sau să dezvăluie oricărui terț care nu deține autoritatea legală necesară, conținutul trimis prin orice mijloc către SPECIALPLUS SRL către Membru/Client atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului.

10. Limitare a răspunderii

10.1. SPECIALPLUS SRL nu poate fi făcut responsabil în nici un fel față de niciun Membru/Client care folosește Site-ul său Continutul in afară de limitele articolelor care constituie Termenii și Condițiile.

10.2. În cazul în care un Membru/Client consideră că Conținutul postat prin orice mijloc de către SPECIALPLUS SRL încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, acesta poate contacta SPECIALPLUS SRL pentru detalii, conform datelor de contact, astfel încât SPECIALPLUS SRL să poată lua o decizie informată.

10.3. SPECIALPLUS SRL nu garantează Membrului sau clientului accesul la site sau la serviciu, în lipsa înregistrării de către acesta din urmă prin parcurgerea etapelor de înregistrare a site-ului, și nu îi acordă acestuia dreptul de a descărca sau modifica parțial și/ sau integral conținutul, să reproducă în întregime sau parțial conținutul, să copieze sau să exploateze orice conținut în orice alt mod, sau să transfere oricărei terțe părți orice conținut asupra căruia a avut și/sau a obținut acces, în temeiul unui acord de utilizare, fără consimțământ riscul prealabil al SPECIALPLUS SRL.

10.4. SPECIALPLUS SRL nu este responsabil pentru continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin link-uri de continut, indiferent de natura acestor link-uri. Pentru acele site-uri, responsabilitatea revine în întregime proprietarilor lor.

10.5. SPECIALPLUS SRL este scutită de orice defecțiune în cazul utilizării site-urilor și/sau a conținutului transmis Membrului sau Clientului, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau unui angajat al SPECIALPLUS. SRL, atunci când această utilizare a conținutului poate sau va cauza daune de orice fel Membrului, Clientului și/sau oricărei terțe părți implicate în acest transfer de Conținut.

10.6. SPECIALPLUS SRL nu oferă garanții directe sau indirecte precum:

10.6.1. serviciul va fi conform cerințelor clientului
10.6.2. serviciul va fi neîntrerupt, sigur sau fără erori de orice fel
10.6.3. produsele/serviciile obținute gratuit sau contra cost vor corespunde cerințelor sau așteptărilor clientului
10.7. În limitele Termenilor și Condițiilor, operatorii, administratorii și/sau proprietarii site-ului nu sunt în niciun fel răspunzători pentru relațiile sau consecințele acestora rezultate din, dar fără a se limita la, achiziții, oferte speciale, promoții, promoții, sau orice alte tip relatie/conexiune/tranzactie/colaborare/etc, care pot avea loc intre client sau Membru si oricare dintre cei care se promoveaza direct sau indirect prin intermediul site-ului.

11. Forță majoră și caz fortuit

11.1. Cu excepția cazului în care se prevede altfel în mod expres, niciuna dintre părțile unui contract care este încă în curs de desfășurare nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea la timp și/sau în mod corespunzător, total sau parțial, a vreuneia dintre obligațiile care le revine în temeiul contractului, dacă neexecutarea obligației respective a fost cauzată de un caz de forță majoră.

11.2. Partea sau reprezentantul legal al părții care invocă evenimentul mai sus menționat este obligat să informeze cealaltă, imediat și complet, producerea acestuia și să ia orice măsuri care îi stau la dispoziție pentru limitarea consecințelor acelui eveniment.

11.3. Partea sau reprezentantul legal al părților care invocă evenimentul sus-menționat este scutit de această obligație numai dacă evenimentul îl împiedică să-l realizeze.

11.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii acestuia, respectiv evenimentul nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea integrala a prezentului contract fara ca vreuna dintre acestea sa poata pretinde celorlalte daune-interese.

11.5. Partea care invocă evenimentul de forță majoră trebuie să dovedească imposibilitatea executării obligațiilor în termen de 14 zile de la data producerii evenimentului dar în limitele art. 11.3.

12. Conflicte

12.1. Prin utilizarea/vizitarea/vizualizarea/etc site-urile și/sau orice continuum transmis de SPECIALPLUS SRL Membrului/Clientului prin accesare și/sau trimitere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), acesta este de acord cel puțin cu prevederile” Termeni și condiții”.

12.2. Orice litigiu privind Termenii și Condițiile prezentului document care ar putea apărea între Membru/Client și SPECIALPLUS SRL se va rezolva mai întâi pe cale amiabilă.

12.3. Orice litigiu, de orice fel, care ar putea apărea între Membru și SPECIALPLUS SRL sau partenerii săi, se va rezolva pe cale amiabilă. Daca acest lucru nu este posibil, conflictul va fi solutionat de instanta competenta de la sediul SPECIALPLUS SRL, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

12.4. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus se dovedește a fi nulă sau invalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

12.5. Acest document a fost întocmit și va fi interpretat în conformitate cu legislația română.

13. Dispoziții finale

13.1. SPECIALPLUS SRL își rezervă dreptul de a face orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii/serviciului său precum și ale oricărui conținut fără notificarea prealabilă a Membrului sau Clientului.

13.2. In cadrul prevederilor Termenilor si Conditiilor, SPECIALPLUS SRL nu poate fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice motiv, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt efectuate de administratorul site-ului.

13.3. SPECIALPLUS SRL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau link-uri pe orice pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

14. Opinie

14.1. Daca aveti intrebari sau sugestii cu privire la SPECIALPLUS SRL, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon afisat in SITE, program non-stop, sau prin email la contact@special-plus.ro

14.2. Orice comentarii, întrebări, feedback, idei, sugestii sau alte comunicări și informații despre sau despre site-ul www.special-plus.ro, funcționalitate sau îmbunătățire vor rămâne proprietatea SPECIALPLUS SRL.